Frukostseminarium om matfattigdom

Arrangör Göteborgs Stadsmission
Tid 2019-10-17 08:0009:15
Plats Göteborgs Stadsmission, Drottninggatan 33, Göteborg
Frukostseminarium om matfattigdom
 

Den 17 oktober, på internationella fattigdomsdagen, släpper Sveriges Stadsmissioner sin årliga fattigdomsrapport. I samband med det vill vi bjuda in samarbetspartners, opinionsbildare, politiker och intresserade till ett frukostseminarium om temat för årets rapport: matfattigdom.

Mål nummer 1 i FN:s globala mål är ”ingen fattigdom”. Mål nummer 2 är ”ingen hunger”. Göteborgs Stadsmission arbetar dagligen med dessa frågor och vi ser att fattigdom som hänger ihop med mat ökar och allt fler drabbas. Mer än hälften av våra insatser idag handlar om mat och vi arbetar med detta på många olika sätt. Bland annat genom vår matcentral där vi i år hittills har bidragit med mat till ca 6500 matkassar för människor som lever i social och ekonomisk utsatthet. Det är bara tillsammans som vi kan minska fattigdom i Göteborg och därför bjuder vi nu in till ett frukostseminarium på temat ”matfattigdom”.

Morgonens program

08.00 - Mingel i kafét, frukost på skänkta råvaror serveras.

08.30 - Göteborgs Stadsmissions socialchef Åsa Vilu presenterar årets forskningsrapport. Elisabeth Andréas, projektledare, berättar om vårt arbete med att ta emot och distribuera livsmedel.

09.15 - Vi avrundar.

Varmt välkommen!