PREMIÄR never grow old

Arrangör Riksteatern
Tid 2019-10-01 19:0020:00
Plats Riksteatern, Hallundavägen 30, 10 minuter från T-bana Hallunda, Stockholm, St...

Eventet stängt för nya bokningar

never grow old

I ett generöst rum flätas tre livsberättelser samman och vi får följa med på en färd genom tiden. Den som lyssnar riktigt noga kan höra växterna tala och få inblick i framtiden.
I never grow old, Paloma Madrids nya beställningsverk för Riksteatern, är alla fasta kategorier satta i rörelse. Ålder, kön och historia är fria för tolkning. Koreografen och dansaren fantiserar: Tänk om jag har levt som man i femhundra år, innan jag hamnade i denna kropp – och ingen tar hänsyn till min historia!
Till sin hjälp i utforskandet av fysiska minnen och transformationer, såväl fiktiva som faktiska, har Paloma Madrid två expressiva och tekniska dansare: Belén Maya, stjärna inom samtida flamenco och Ninos Josef, klassiskt och modernt skolad, med bakgrund på Kungliga Operan. Utmärkande för Paloma Madrid är hennes visionära och konkreta konstnärliga ledarskap som bygger på grundläggande frågor om den politiserade kroppen. Hon utforskar centrala och akuta begrepp som feminism, hållbarhet, mellanförskap, praktisk intersektionalitet och avkolonisering.

Medverkande: Paloma Madrid  Belén Maya  Ninos Josef 

Konstnärligt team: Idé och koreografi: Paloma Madrid  Kostymdesign: Malin Busck  Scenografi: Mariana Alves Silva och Linda Al-Ghussein  Musik: Safoura Safavi 

Foto Julia Peirone. Tack till Gülbeden Kulbay, Liv Elf Karlén, Malena Sjöstedt