Skriva fackbok på distans

Arrangör Författarkurs.se
Tid 2019-10-28 20:512019-12-02 21:51
Plats Distans, Online
Skriva fackbok
2500 kr


Har du en idé om att skriva en fackbok som handlar om ditt specialintresse, en fråga du brinner för eller din verksamhet? Välkommen till en sexveckorskurs där du får verktyg för att planera, strukturera och hitta ton till din fackbok! Du får tillgång till lektioner på en lösenordsskyddad lektoinssajt med en skrivarlya där du lägger upp dina texter och får feedback på synopsis + ett urval övningar eller kapitel. Du får ta del av verktyg för proffs från fackbokens, skönlitteraturens och journalistikens värld. Målet är att du ska få kunskaper för att skapa en plan för struktur, stil och innehåll samt upp till fem provskrivna texter till din fackbok.

Vi kommer även att skapa massor av inspiration och diskutera konsten att nå i mål med ditt projekt. När kursen är slut får du med dig en PDF med alla verktyg och övningar vi har gått igenom, så att du enkelt kan repetera hur många gånger du vill. 


Din kursledare blir Jorun Modén, författare till både romaner och flera fackböcker för både barn och vuxna. Programmet presenteras nedan. 

Lektion 1
Presentation av deltagarna och kursprogram. Planering och struktur. Konsten att våga börja. Skrivtid och disciplin för författare. Att utbyta konstruktiv kritik. 

Lektion 2
Vinkel, målgrupper och avsändare. Börja tänka utifrån läsarens perspektiv. Bloggaren som avsändare. Att snabbt redigera en text. 

Lektion 3
Anpassa stil och ton. Undvika klichéartade uttryck. Knep för att skriva lättläst och anpassa texten till rätt nivå för din målgrupp. 

Lektion 4
Lär dig skriva levande med storytelling och gestaltning. Knep från skönlitteraturens värld. 

Lektion 5
Skriva insändare, debattartiklar och krönikor, både för att utveckla din skrivteknik och för att kunna sprida ordet om din fackbok samt sälja texter om din expertis. 

Lektion 6
 Följebrev. Frågor om förlag och utgivning.Chattschema
Kursen börjar den 28 oktober och vi har chatt samma kväll klockan 20:00 - 20:45. Därefter blir det chatt den 4, 11 och 25 november, den 2 december samt den 9 december. Om du missar ett enstaka tillfälle är det ingen större fara, eftersom alla chattarkiv läggs ut på lektionssajten. 

Förberedelser inför kursen
Det går bra att komma som du är, med en idé i huvudet, men du kan också ha med dig ett utkast som du önskar utveckla. 

Välkommen att maila jorun.moden@gmail.com om du har frågor eller funderingar.