Utbildning i de globala målen för hållbar utveckling

Arrangör Helsingborgs stad och FN-förbundet
Tid 2019-10-10 13:0016:00
Plats Sundspärlan, Folkets Park , Helsingborg
Standardbiljett
 

Tjänstepersoner och politiker i Helsingborgs stads nämnder och bolag hälsas välkomna till utbildning i de globala målen för hållbar utveckling

Agenda 2030 visar vår tids största globala utmaningar. Du får nu chansen att lära dig mer om hållbar utveckling. FN-förbundet inleder med att guida oss genom de globala målen. Stadens livskvalitetsteam tar vid och visar på den lokala kopplingen till Livskvalitetsprogrammet. Du kommer också att få erfarenheter av vad hållbar utveckling är genom några praktiska övningar och få hem utbildningsmaterial. Syftet med utbildningen är att organisationen ska fördjupa kunskapen kring hållbar utveckling och ta med den nya kunskapen in i det dagliga arbetet, så att vi kan leverera ett smartare samhälle med mer livskvalitet till våra invånare.

Preliminärt program:

12:50 Registrering

13:00 Introduktion till dagen

13:10 Glokala Sverige berättar om de globala målen, hur går det nationellt?

14:10 Hur arbetar staden? Livskvalitetsteamet berättar om kopplingen till Livskvalitetsprogrammet

14:30 Fikapaus på Habiteum - verkstad för livskvalitet!

14:50 Praktiska gruppövningar - upplev några av utmaningarna. 

15:30 Samling med reflektion

16:00 tack för dagen!


Var? Sundspärlan och Habiteum i Folkparken, Fältarpsvägen 60.

Hur tar jag mig dit på ett smart sätt? Med buss 3 eller 7, hållpl. Faktorsgatan och sedan promenad 900 m. Eller med cykel på den fina cykelvägen.

Kostar det nåt? Nej, utbildningen är gratis, ersättning för förlorad arbetsinkomst för förtroendevalda söks via ordinarie uppdrag.