Mazda klubben Sverige bankörningar 2019

Arrangör Mazda Klubben
Plats Tierp Arena Malmby Björkvik Gotland
Malmby 9-12
490 kr
gotland 2 timmar
490 kr
Tierp Arena 9-17
990 kr
Medåkning
300 kr
hyra av skor handksar hjälm overall
300 kr
Halvdag Tierp Arena
795 kr
extra förare på bilen
300 kr

Mazda klubben Sverige 


Vissa dagar är det mycket körning och vissa dagar är det med kompakt beroende på hur det ser ut med anmälda och övrig verksamhet. 

Mazda klubben bankörning 


Track Days Kör din bil på riktig racerbana! Utveckla din egen körning, lär känna din bil, mingla med likasinnade och ta del av atmosfären i depån. Under säkra förhållanden har du möjlighet att testa din och din bils gränser och kicka igång adrenalinet rejält.

Våra bandagar är bortskämda med fantastiska recensioner av våra medlemmar, så vänta inte med att anmäla dig – för nu kör vi! Platserna går normalt åt i en rasande takt, så vill du hänga med bör du boka i tid. Mer information och bokning i webshop. Alla biltyper och fabrikat är välkomna oavsett ålder, motorstyrka och utförande. På banträffarna körs allt från automatväxlade familjekombis till prestandabilar. Det kan delas in i olika körpass beroende på förare och bilens prestanda. Det går med andra ord alldeles utmärkt att köra på bana med vardagsbilen.

Dagen startar registrering och säkerhetsbesiktning av din bil. Därefter har vi ett förarmöte där vi går igenom säkerhetsregler och rutiner. Körpassen varvas med racingserien STEC vilket är ett populärt inslag när bilen och föraren ändå behöver kylas av. beroende på bana. Säkerhet är alltid överst på vår agenda och eftersom gatbilspassen varvas med racingserien STEC så finns full säkerhet på plats. Sjukvårdsbil , rescue bil, bärgning och funktionärer, allt för din säkerhet om olyckan skulle vara framme!

Bankörningsregler
Tävlingskörning är förbjudet! Mazdaklubben bankörningar är att betrakta som avancerad övningskörning.


Som deltagare har man inga rättigheter, bara skyldigheter. Vid passeringar (omkörningar) skall stor försiktighet och stor tydlighet iakttagas. Använd blinkers och ljustuta. Besiktning Bilen kommer att säkerhetsbesiktas innan den tillåts att köra ut på banan. Vi förbehåller sig rätten att oinskränkt avvisa fordon som underkänns vid besiktningen.

Besiktningen som sådan är en generell bedömning av fordonets skick. Bilen skall vara tömd på lösa föremål i såväl kupé som bagageutrymme. Föraren Hjälm, handskar, heltäckande klädsel (bomull), och lämpliga skor är den obligatoriska personliga utrustningen. . När du kommer till banan gå direkt till anmälan för att skriva in dig. Åk 2 i bilen ?? Det är okey att vara 2 i bilen i utbildningssyfte. Det behövs ej körkort för att vara förare på en bandag och bilen behöver ej vara godkänd i SBP Kontaktpersoner Har du frågor? Arrangörsteamet 
Du kan bjuda in vänner som inte kör Mazda  ännu men då får de parkera utanför Mazda gänget.