Workshop: Bygga Linjeföljare

Arrangör CRF
Tid 2019-03-17 14:0019:00
Plats CRF:s lokal på Sven Hultins Gata 8, Göteborg
Workshop
 

Om workshopen

Vill du lära dig hur man kan bygga en enkel robot som kan följa en linje på marken? Har du kanske lust att ställa upp i årets Robot-SM den 6:e april? Då passar det perfekt att komma på CRF:s workshop den 17:e mars klockan 14:00!

Under tillfället bygger vi och testar robotarna på vår bana i lokalen. Tiden det kan ta för folk att göra detta varierar givetvis, men tanken är att alla ska kunna gå hem med fungerande robotar! 

Robotarna är medvetet lite "spartanskt" byggda och lämnar en hel del utrymme för förbättring för att inspirera er vidare att utveckla era robotar på egna personliga sätt!

Vi kommer att kunna ta emot upp till 10 personer vid detta tillfälle. Priset som betalas på plats på CRF är 200 kr, vilket är en subventionerad självkostnad för komponenterna till roboten.

Målgrupp

Denna workshop är upplagd för att vara tillgänglig för alla oavsett tidigare kunskaper. Den är nog dock som mest intressant för dig som har nybörjarkunskaper om elektronik, programmering och arbete i CRF:s lokaler. Det är bra att kunna saker som t.ex.
  • Användning av handverktyg och tidigare har provat på att löda
  • Vad en variabel och funktion/metod är inom programmering
  • Att det inte är en bra idé att kortsluta batterier

Övrigt

Byggsatsen vi har till roboten inkluderar tyvärr INTE:

Laddare
Batterierna kan därför laddas på plats i lokalen om man inte har en egen laddare. Vi säljer tyvärr inte dessa laddare.

Spänningsmätare (LiPo-buzzer)
Spänningsmätaren är viktig för att se till att batteriets spänning inte sjunker för lågt vid kontinuerlig drift. Denna är dock inte helt nödvändig om man ser till att ladda batterier då och då. Har man ingen egen spänningsmätare kan dessa köpas på plats i lokalen för 20 kr styck.

Mini USB-kabel
Det finns kablar i lokalen som man kan låna för att programmera sin mikrokontroller. Vi säljer även dessa för runt 15 kr styck.