Seglingskurs steg 1

Arrangör Vind o Vatten
Plats Askfatshamnen, Dalarö, Stockholm
Steg 1, 30 maj-2 juni, för kvinnor
1000 kr
Fullbokad
Steg 1, 6- 9 juni, 4 dagar, för alla
1000 kr
6-9 juni väntelista
 
Fullbokad
Steg 1, 28-30 juni, 3 dagar, för alla
1000 kr
28-30 juni väntelista
 
Fullbokad
Steg 1, 16-18 juli, 3 dagar, för kvinnor
1000 kr
16-18 juli, väntelista
 
Fullbokad
Steg 1, 23-25 juli, 3 dagar, för alla
1000 kr
23-25 juli, väntelista
 

Seglingskurs Stockholms skärgård, nybörjare

4 dagar 6995 kr

3 dagar 5695 kr


Denna kurs är för dig som inte har seglat förut eller bara hängt med. Under tre eller fyra dagar går vi igenom grunderna i segling med kölbåt. Du bor ombord. Max fyra deltagare. Du kan efter kursen examineras för seglarintyg steg 1.

Genom att boka och betala en bokningsavgift om 1000 kr säkrar du din plats. Faktura sänds ut för slutbetalning 30 dagar innan kursstart.

Vem kan gå kursen?

Detta är en nybörjarkurs, där inga förkunskaper krävs. Vissa av kurserna gör vi för kvinnliga deltagare, och då givetvis med kvinnliga instruktörer.

Kursinnehåll

Du lär dig att hantera båten under segel och för motor i skyddade vatten. Efter kursen har du tillägnat dig förståelse för hur segelbåten fungerar: du kan lova och falla, gippa och slå. Du har provat att manövrera och segla båten i olika situationer. Du har fått öva på att ankra, lägga till och lägga ifrån. Vi går också igenom säkerhet och man-över-bord övningar.

Under hela kursen bor vi ombord och lägger varje dag till för lunch. Under nätterna ankrar vi i trygga naturhamnar. Du lär dig om hur man planerar sin seglingsrutt och hur man hittar en säker natthamn. Vi går igenom hur man hänger med på sjökortet och hur man tolkar en väderprognos.

Med max fyra deltagare på tredagarskursen hinner alla öva mycket på alla moment, och dessutom se en del av den vackra södra skärgården. Här är det nära till många vackra platser som Huvudskär, Fjärdlång, Biskopsö och Utö. På fyra dagar får du ännu mer tid att öva på alla moment och att studera teori, och vi får se ännu fler platser i skärgåden.

Kursmål

Målet med kursen är att du ska klara av att hantera en mindre segelbåt i skyddade vatten. Efter kursen kan du skriva ett prov för seglarintyg steg 1 och få intyget instämplat i NFB.s blå intygsbok. I den boken kan du sedan samla andra intyg på utbildningar inom båtvärlden som Förarintyg, VHF-radiocertifikat, Kustskepparintyg, Seglarintyg steg 2 och 3 osv. När du har tagit Förarintyget eller har motsvarande erfarenheter av navigation kan du fortsätta på Steg 2, fortsättningskursen i segling.

Om båten

Du seglar och bor på en välutrustad och mycket bekväm båt. Linjett 35 betraktas som en av skärgårdens finaste båtar. Den har gott om plats i sittbrunnen och under däck. Du sover antingen i en hytt som du delar med en annan deltagare eller i en av salongens två breda sköna kojer. Utöver Linjett 35 använder vi också en Dufour 34 Performance och ibland en Benetaeau Oceanis 40.

Våra instruktörer Birgitta, Thomas, Eva och Ann seglar och utbildar på sina egna båtar. Vi är alla erfarna seglare inom såväl skärgårdssegling som kappsegling och havssegling.

Det finns fullt utrustat pentry med ugn ombord, liksom grill som vi använder när vi äter i land om vädret tillåter. Ombord finns också täcken, kuddar, sjöställ och flytvästar till alla deltagare. Sådant brukar man få stå för själv på andra seglingskurser, men vi är lite utöver det vanliga...

Båtarna är utrustade med varmdusch i ute eller inne samt toalett med tank. Det finns ofta jolle och jollemotor. Läs mer om Vind o Vatten på vår hemsida!

Villkor

Kom ihåg att boka avbeställningsskydd i samband med att du betalar kursavgiften, om du vill ha möjlighet att få tillbaka kursavgiften om du skulle få förhinder att delta. Länk till ERV försäkringar kommer med ditt digitala kvitto!

Kontakt: Birgitta Silfverhielm, ägare, skeppare och instruktör
070-7432914