NATURENS APOTEK

Arrangör Rackarungens
Tid 2019-03-17 13:0016:00
Plats Växthuset, Överjärva Gård, Solna, Solna

Eventet stängt för nya bokningar

NATURENS APOTEK


I naturen finns både skönhetsmedel och medicin – låt dig inspireras av råvaror från växtriket och lär dig olika beredningsmetoder för att utvinna välgörande ämnen ur växter.

Under Rackarungens workshop ”Naturens Apotek” får du kunskap om näringsrika örter som länge använts som läkeväxter och funnits med i den svenska farmakopén, men du får också några husmorstips med ingredienser från skafferiet.

Upptäck hur lätt det är att tillverka din egen örtmedicin och ta chansen att smaka på några olika örttinkturer och elixir. Du får med dig örter och örtmedicin hem, tillsammans med recepthäfte och information. Ta gärna med anteckningsblock och penna då det blir en del teori.

Växterna tillhörde vardagen på ett helt annat sätt förr – de användes till mat, medicin, foder, textil och örtmagi. Följ med på en resa tillbaka i tiden och lyssna till berättelser om trolldomsväxter, kloka gummor och skrock!

Detta är en annorlunda och stämningsfull upplevelse i naturskön miljö på Överjärva Gård i Solna. Jag bjuder på frökex och örtinfusion, men är du hungrig kan du passa på att ta en fika på det mysiga kaféet Hästskostallet alldeles intill. Mitt telefonnummer är 0703120481 om du behöver kontakta mig. Vägbeskrivning och mer information finns på www.rackarungens.se

Vid kurstillfället finns möjlighet att testa och köpa samtliga produkter ur Rackarungens ekologiska och skonsamma hudvårdsserie. Det finns även bivaxljus, stumpastakar, glasflaskor och lite annat till försäljning. 

Vi håller till i växthuset där det är svalt på vintern och varmt på sommaren, så klä dig efter väder. 

PRIS: 900 kr

************************************************************************

KURSLEDAREN
Kursen hålls av Emma Kronborg, utbildad hudvårdsterapeut och pedagog och verksamhetsägare på Rackarungens. Inga förkunskaper krävs.

I kursavgiften ingår alla råvaror och allt material som behövs, recepthäfte med information och självklart får du med dina egengjorda produkter hem.