IDÉBUREN SEKTOR & #METOO – vad händer nu?

Arrangör Winnet Skåne/NÄTVERKET
Tid 2018-01-23 08:30
Plats NÄTVERKET – Idéburen sektor Skåne, Ledebursgatan 5, malmo

Eventet stängt för nya bokningar

IDÉBUREN SEKTOR & #METOO – vad händer nu?

Datum: 23 januari 2018

Tid: 09.00 - 11.00, frukost serveras från klockan 08.30

Plats: NÄTVERKET – Idéburen sektor Skåne, Ledebursgatan 5, Malmö

Höstens #metoo-rörelse har lyft frågor om jämställdhet, makt och strukturer och tydligt illustrerat hur alla är berörda av ojämställdhetens utbredning – även idéburna organisationer. Idéburen sektor har behövt titta inåt på sin egen verksamhet när #metoo visat svart på vitt hur ojämställda strukturer manifesteras i praktiken. Samtidigt behöver idéburen sektor ta en stark roll i att driva på en reell förändring mot ett jämställt samhälle.

Hur behöver idéburen sektor agera för jämställdhet och inkludering bland sina egna aktiva? Hur kan idéburen sektor driva på en förändring i arbetet med jämställdhet, både som arbetsgivare och som rörelse? Hur kan vi arbeta för att inkludera jämställdhetsperspektiv i det vi gör, bryta tystnadskulturer och förändra maktstrukturer?

Winnet Skåne bjuder tillsammans med NÄTVERKET - Idéburen sektor Skåne in till en frukostföreläsning och workshop i Malmö. Workshopen riktar sig främst till dig som är anställd eller förtroendevald i idéburen sektor och som arbetar på en strategisk nivå.

Frågor? Kontakta Matilda Kullebjörk på matilda.kullebjork@winnet.se eller 0707-34 35 64