Hajk vinterfjäll 2018

Tid 2018-03-25 12:002018-03-30 15:00
Plats Mullfjällsstugan, Duved, Jämtland

Eventet stängt för nya bokningar

Sugen på ett spännande och kul äventyr i fjällen?

Vi erbjuder dig som äventyrarscout ett spännande och kul äventyr i fjällen där du får möjlighet att tälta och kanske till och med sova i snögrotta på fjället, samtidigt som vi såklart kommer ha riktigt kul på skidor eller utan. Det är en grymt bra möjlighet att tillsammans med scouter från andra kårer uppleva äventyr och utvecklas i friluftslivet. Du behöver inga förkunskaper utan kom som du är och prova på vad man kan göra på vinterfjället! Saknar du eventuellt någon utrustning som du tror du behöver så kolla med vänner. Skidor finns att hyra och tält finns att låna på plats.

Veckan kommer ledas av nyutbildade friluftsledare inom ramen för Friluftsledarkurs Fjäll. Ledarna är utbildade med utvalda delar av Fjälledarnormen.

 

Datum: 2018-03-25—03-30

Plats: Mullfjällsstugan, Duved, Jämtland

Kostnad: 1500 kr

Anmälan: senast 2018-01-31

 

Kontakt: Leif Fredriksson, kylan_fredriksson@hotmail.com 070-611 04 38Det är Scouternas folkhögskola som arrangerar hajken som en del av utbildningen Friluftsledarkurs Vinterfjäll riktad till scoutledare. Våra friluftsledarkurser syftar till att utveckla och bredda friluftslivet inom Scouterna, genom att erbjuda scoutledare möjligheten till utbildning i såväl ledarskap som tekniska färdigheter i olika färdsätt.

Hajken är en slags praktik där scoutledarna (kursdeltagarna) får pröva sina friluftslivs- och ledarkunskaper från tidigare kursdelar med handledning av erfarna kursledare.

Scouternas folkhögskola är scoutrörelsens centrum för ledarskap och utbildning. Folkhögskolan är ansvarig för all scoutledarutbildning. Vi utbildar framtidens unga ledare!