Björn Ranelid och Jens Ganman på Tankens Dag, 2018

Arrangör NLP Professionals
Tid 2018-02-07 18:00
Plats Best Western, Time Hotel, Vanadisvägen 12, Stockholm
Tankens dag - med Björn Ranelid och Jens Ganman
295 kr

METAFORER – en genväg till ditt inre!

Metaforen, denna konstart då några ord blir till tankar formade av oss själva. Vad är en Metafor egentligen? Vad betyder det att den är en genväg till ditt inre? Varför använder politiker och företagsledare Metaforer när de vill föra ut sina budskap? Björn Ranelid berättar om Metaforernas liv när vi möts den 7 februari 2018.

Björn Ranelid, den engagerade adjunkten, författaren, mångkonstnären och vigselförrättaren som aldrig stannar upp i tanken och orden. Björn Ranelid är Metaforernas okrönte mästare, som i Melodifestivalen seglade in i våra hjärtan med låten Mirakel, en hyllning till kärleken. Björn har skrivit 33 böcker, ett stort antal essäer och artiklar, och han har medverkat i de största produktionerna i Sveriges Television och TV4. Björn har många strängar på sin lyra och han är Metaforernas okrönte konung.

 

SATIR – en medveten väg till det omedvetna?

Vad är en satir? Vad händer med våra tankar när vi möter Satir? Kan Satiren gå över gränsen? Är satiren alltid rolig? Det här är några av de frågor som Jens Ganman kommer att ge svar på när vi möts den 7 februari 2018.

Jens Ganman, en mångfacetterad jämtlänning och journalist som producerar både böcker, musik och teater. Han har även gjort sig känd som mannen med satir-pajerna. Med satiren och tårtdiagrammen ger han sig in i den politiska debatten. Jens Ganman är helnykterist, engagerad i djurens rätt och aktuell med boken De som kommer för att ta dig. Under våren släpps ännu en bok, Det lilla landet som kunde, en bok om integration som han skriver tillsammans med polisen Mustafa Pansiri. Svensk satir saknar udd, skrev SvD 2008. Udden är definitivt tillbaka med Jens Ganman.

OBS begränsat antal platser. Välkommen från 17.30 för mingel, föreläsningen startar 18.00 - avslut ca 21.00.

Pris: 295 kr inkl moms och matig wrap. Detta är ett självkostnadspris och eventuellt överskott går till vårt arbete med ungdomar i förorten. 

Vi reserverar oss för eventuella ändringar i programmet till följd av force majeure. Våra bokningsregler finner du här

Första Tankens Dag var den 7 februari, 2010. Initiativtagare till Tankens dag var bl.a. Leif Grytenius och Bengt-Göran Wikström från Gävle. Med Tankens Dag ville de belysa just Tanken och synliggöra Professor Lars-Eric Uneståhls arbete inom mentala träning. Mental träning syftar till att utveckla vår tänkande förmåga på ett för oss människor positivt sätt, och även öka vår medvetenhet och kunskap om Tanken.  Genom mer kunskap och Tanketekniker kan vi idag på ett helt annat sätt styra vår hälsa och vårt välbefinnande.

Vi på NLP professionals har arrangerat Tankens Dag sedan 2013 som ett av de ideella projekt vi har under året. Vi vill med vårt arbete fortsätta i den ursprungliga tanken om tankens dag, en dag tillägnad Tanken. Vårt syfte är att väcka tankar om tanken och ge olika perspektiv om tankar inom olika områden.