Yogadagar

Arrangör YogaKloster
Plats YogaKloster Gingri Nordtorp 51395 Fristad, Borås
Yogadag 24/9 tema: sinnet och meditation 11.00-17.00
Platser kvar: 1
 
Yogadag 8/10 tema: medveten kommunikation 11.00-17.00
Platser kvar: 3
 
Yogadag 22/10 tema: autentiska relationer 11.00-17.00
Platser kvar: 5
 
Yogadag 19/11 tema: livcykler och livsstil 11.00-17.00
Platser kvar: 5
 

Datum:
24/9 tema: sinnet och meditation
8/10 tema: medveten kommunikation
22/10 tema: autentiska relationer
19/11 tema: livsstil och livscykler

Tid:
11.00-17.00 (+ ca. 30 minuter för gemensam städning)

Kostnad:
Valfri donation, vilket innebär att du som deltagare betalar en valfri summa. Din generositet bidrar bidrar till YogaKlosters fortsatta blomstring.

Vanliga frågor vi får är: Vad ska jag ge i donation? Vad är "tillräckligt mycket"? Vi vill att du ska känna med ditt hjärta vad du vill ge, ett beslut taget både på den egna ekonomiska situationen men även på värdet av din vistelse hos oss, frågor du kan ställa dig själv är t.ex. Vad är rimligt för mig utifrån min ekonomiska situation just nu att bidra med? Vad fick jag ut av min vistelse på Klostret? Detta bör ligga till grund för ditt donationsbeslut.

Betalning:
Du betalat på plats antingen kontant eller med swish

Bokning:
Du bokar din plats i förväg genom länken nedan - bokningen är bindande med ej personlig dvs. kan du inte komma själv kan du ge platsen åt någon annan. YogaKlosters köpvillkor gäller vid bokning (om du inte kommer till bokad plats utan att avanmäla enligt ångerrätten debiteras du på 800kr).

YogaKloster förbehåller sig rätten att ställa in eventet senast tre dagar innan utsatt datum om utifall det blir för få deltagare.

Att ta med:

  • det du vill äta under dagen (finns ej tillgång till kök)
  • egen vattenflaska
  • block och penna
  • mjuka bekväma kläder (var gärna ombytt när du kommer)
  • raggsockor och varmare tröja kan vara skönt att ha i pauserna
YogaKloster har yogamadrasser, meditationskuddar och filtar som du kan låna.

Mobiltelefoner:

Vi ber dig att lämna din mobiltelefon hemma eller i bilen. Vill anhörig ha kontakt kan de ringa Klostrets telefon och prata in ett meddelande (070-2741166).

Åtagande:
Under dagen hjälps alla åt att hålla Klostret i gott skick (lämnar väskor i bilen, plockar undan privata tillhörigheter och generellt har en överblick så att Klostret kan vara en trivsam plats för alla att vistas på).

Vid slutet av dagen hjälps alla åt att städa (dammsuga, damma, plocka undan och städa toaletter m.m.)

Om yogadagarna

Genom att praktisera yoga kan vi förstå vårt sinne bättre och vi kan också lära oss kommunicera med oss själva och andra på ett mer medvetet sätt, yogateknikerna kan även hjälpa oss att skapa autentiska och hållbara relationer. Yogavetenskapen sträcker sig flera tusen år tillbaka i tiden och de gamla yogisarna lärde ut kunskapen om människans livscyklar som går i skov av 7, 11 eller 18 år genom hela livet.

Hur skapar vi egentligen en hållbar livsstil som får oss att blomma, som får oss att uppleva vem vi egentligen är under alla pålagda lager av vanor, mönster och kultur? Hur skapar vi ett välmående som sträcker sig över tid och inte är beroende av livets bergochdalbana? På vilket sätt skapar kunskapen om livscykler en större förståelse för livshändelser?

I yogatraditionen säger man att allting startar med DIG, du behöver helt enkelt börja med dig själv - lära dig att förstå dina vanor, dina cykler och dina triggerpunkter, din sårbarhet i relationer och framförallt behöver du lära dig mer om ditt sinne. När vi förstår hur sinnet fungerar och hur vi med hjälp av yogatekniker kan betrakta och använda oss av dess funktion först då kan vi verkligen börja leva det liv vi innerst inne längtar efter.

Är du intresserad av att fördjupa dina kunskaper om dig själv och omvärlden genom yogatekniker då borde du komma dessa dagar för att ta del av en rikedom som sträcker sig bortom det materiella. Yogalärare Frida delar med sig av de kunskaper som kommit till henne under hennes nästan 20 år av yogapraktiserande. Vi kommer göra kraftfulla yogakriyas, övningar som leder till större medvetenhet om oss själva, djupavslappning både till gong och utan samt meditationer.