Kvinnors företagande möter Mena Media & Läs & Lär UF!

Arrangör Mena Media, Läs & lär UF och Tillväxt Avesta
Tid 2024-05-06 07:3009:00
Plats Mena Media /STUART Print, Industrigatan 30 i Källhagen, Avesta, Avesta
Standardbiljett
 

Att våga säga ja till chansen att prova ett nytt kapitel i livet gjorde att Maria Gullersbo idag driver och arbetar på MENA Media AB i Källhagen i Avesta där de delar lokal med STUART Print.

På den sista nätverksträffen för i vår träffar vi förlaget Mena Media med Maria Gullersbo och Maud Borger och UF företaget Läs & Lär med Frida Andersson och Elin Kåll.

- Här arbetar jag en del av min tid tillsammans med ett driftigt gäng kollegor, så samarbetet mellan förlaget och tryckeriet var etablerat och kännedomen om företaget fanns där. (Maria Gullersbo)

Maria har tidigare drivit eget inom handeln och resebranschen. Styrelseuppdrag och rådgivare för UF är andra uppdrag som berikar hennes arbetsliv. Att i år få äran att vara rådgivare för Läs & Lär UF har varit och är mycket ärofullt.

-Jag drivs av känslan att tillsammans med ett team utveckla och förvalta företag. (Maria Gullersbo)

Förlaget MENA arbetar till största delen med läromedel som säljs över hela Sverige och sätter Avesta och Södra Dalarna på kartan.

Frida Andersson och Elin Kåll på UF-företaget Läs & Lär har under sitt sista år på gymnasiet skapat och utvecklat en bok som handlar om Benny och Barbros äventyr genom Dalarna. Läs & Lär vann i Årets Vara i Dalamästerskapen och kom tvåa i Årets UF-företag och har därmed gått vidare och ska i slutet på maj tävla i den nationella tävlingen i Stockholm. De har dessutom fått sitt första uppdrag.

-Det känns otroligt roligt att få tävla i SM, och att vi kommit så långt med vårt företag. Vi är så glada över att vi fått den här möjligheten och vi är så peppade inför SM! (Frida Andersson och Elin Kåll)

Nyfiken att veta mer? Vill ni se produkterna? Veta mer om ett förlag? Ta tillfället och delta på nätverksfrukosten så får du höra mer om Mena Media och Läs & Lär.

Anmäl dig senast den 2 maj.

Välkommen!