Antirasistiskt arbete – Varför, hur och för vem?

Arrangör Studieförbundet Bilda
Tid 2024-04-17 18:3020:30
Plats Ersboda Folkets Hus (Byttgränd 13), Umeå
Anmälan
 

Välkommen till en föreläsnings- och samtalskväll med nätverket Umeå för antirasism, som sätter fokus på framgångsfaktorer och fallgropar för ett antirasistiskt arbete – inte minst i sammanhang där majoriteten inte själva har erfarenhet av att ha blivit utsatt för rasism. 

  • Hur skapar vi engagemang och trovärdighet? 
  • Hur integrerar vi de antirasistiska värderingarna i samhället och i våra organisationer? 
  • Hur lyfter vi röster och erfarenheter från de av oss som riskerar att bli utsatta för rasism? 

 

Föreläsningen varvas med individuella reflektioner, parsamtal, gruppsamtal och fika. Målet är att deltagarna ska gå från den här kvällen med flera antirasistiska verktyg och en fördjupad förståelse för ett antirasistiskt förändringsarbete.  

Anmälan

Obs, förlängd anmälan senast 15 april

Föreläsare 

Den här nätverksträffen får vi besök av Anna Adeniji som är konsult och utbildare inom antirasism och andra jämlikhetsfrågor.  

 

Anna har en bakgrund som forskare inom ämnet genusvetare och driver nu konsultbyrån Inclusion Academy tillsammans med Frida Sandegård. Anna möter en rad olika arbetsplatser i sitt jobb – myndigheter och andra offentliga institutioner, både små och stora föreningar i civilsamhället, skolor och högskolor samt kulturaktörer. Hon har återkommande uppdrag för Forum för levande historia där hon håller kursen ”Kan vi prata om rasism?” för offentliganställda. Hon är också ledamot i Nationalmuseums insynsråd.  Under 2023 kom hon ut med boken ”Koll på rasism” på Nypon & Vilja förlag.  


Den här nätverksträffen anordnas av med stöd av Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF).